Slovo v médiích Zpět na výpis

Vstupenka do Thilleru za Jacksonem (firemní párty)

Články | 1. ledna 2010, 20:31

Uveřejněno v časopise Event & promotion (odborný časopis zaměřený na event-marketing a sales promotion, vydání 2009)

Accor Hotels – Halloween párty – 29.11.2008

Hotel Novotel v Kateřinské ulici se stal koncem října dějištěm Halloween párty řetězce Accor Hotels. Málokdo má takovou výhodu volby vhodných prostor „z vlastních zdrojů“ jako hotelový řetězec. Novotel však členitostí a velikostí prostoru nabídl ideální podmínky. Vyvýšená plocha části restaurace umožňovala sledovat dění na pódiu i těm, kteří by neviděli přes ostatní přímo na parketě. Kdo toužil po odpočinku, našel stolky „v závětří“ za barem. To jsme ale přeskočili to nejpodstatnější: první dojmy z pohlcení halloweenskou náladou.

Halloween

Příchozí hosté se nejdříve ocitli v temném prostoru plném husté mlhy. Takový prostor přímo lákal k tomu, aby na ně někdo vybafnul. A také ano: ze tmy se nečekaně vynořovaly hrůzostrašné maskované postavy. Kdo chtěl dál k šatně, musel tudy projít. Pro uklidnění dostal halloweenský nápoj: dýňovou bowli. Nápoj se podával z vydlabané dýně, nad kterou se vznášel démonický kouř. Stejný kouř zdobil nápoj - linul se ze suchého ledu v něm. V přítmí okolo se povalovaly kostry, useknuté hlavy nebo končetiny. Dokonalá hororová iluze. Po vstupu do prostoru hlavního dění se od ní hostům trochu ulevilo. Dokud nešly dámy na toaletu. Tam totiž kdosi předtím vraždil. Otevřít jednu z kabin znamenalo ocitnout se tváří v tvář figuríně zakrvácené mrtvoly v životní velikosti. Kolem ní se vinul bílý, červeně potřísněný toaletní papír. Nebylo divu, že leknutí vzápětí střídal výbuch smíchu.

Videoklip Michaela Jacksona „Thriller“ slaví narozeniny – krásné dvacáté páté. V době svého vzniku znamenal revoluci a okamžitě se stal naprostým trhákem. Dnes připoutal vizuální i sluchovou pozornost všech hostů stejně suverénně. Tajuplný příběh a neopakovatelný Jacksonův temperament ovládly celý prostor. Thriller byl prověřen časem – časy se mění, jeho kvalita zůstává. Jeho silná stránka je kromě jiného dokonalá atmosféra. Právě tento klip a tento hit se stal hlavním motivem večera. Samozřejmě se neopakoval ve smyčce celých pět hodin – i dobrého pomálu, takže se dostalo na mnoho dalších hitů, které spojovala schopnost zvednout lidi ze židlí.

Tanec a diskotéka nebylo zdaleka to jediné, čím se přítomní mohli bavit. Halloween přece vytváří jedinečný rámec pro překročení hranic morbidity, jaké bychom si za jiných okolností na žádném večírku nemohli bez následků dovolit: catering dekorovaný lebkami, personál i někteří z hostů nápadně či méně nápadně pořezaní v obličeji, nebo aspoň s popelavě bílou pletí a řádně tmavými kruhy pod očima.

Celý program byl laděný tématicky. Přišel i kouzelník, ne možná, ale určitě. Když si vybral půvabnou slečnu z publika, nebylo to proto, aby mu pomáhala čarovat holubice, ale aby ji elegantně rozřezal pilou. Nechyběly soutěže, protože organizátoři si přáli vtáhnout hosty co nejvíce do děje. Jednou z nich bylo dlabání dýně na čas. Několikačlenné týmy se potýkaly s obrovskými oranžovými koulemi několik minut. Čas byl neúprosný a každému se dařilo úplně jinak. Vítězové měli zřejmě značnou sílu, protože jim trvalo jen pár okamžiků dopracovat se k výsledku. Zato jiným nože po tvrdém oválném povrchu první minuty jen klouzaly a vypadalo to, že dýně zůstane netknutá. Kdo to nezkusil, měl by se do toho pustit: pracovat s tímto záludným ovocem není tak snadné, jak se zdá.

Další soutěž začínala nevinně. Bylo vybráno několik dobrovolníků, kteří se postavili za zeď. Otvory v ní potom prostrčili ruku do rukávu, který končil v nádobě s netušeným obsahem. Zato publikum vidělo vše a tak vědělo, co soutěžící čeká. Někteří se neubránili hlasitým projevům odporu. Někde se hemžili červíci, jinde se tísnily bílé myšky, v jedné z nádob čekala vychytávka v podobě stočené vinné klobásy. Imitace hada byla v podstatě to nejnevinnější, co by si každý vybral, kdyby ovšem dopředu věděl, co to je. Aby oběti soutěže nebavily okolí jen tak, čekaly na ně výhry. Jenže ty byly napsané na svitku papíru, který bylo nutné mezi obsahem nádoby nahmatat a vytáhnout. Shodou okolností byly až na jednu výjimku všechny soutěžící ženy. Podle reakcí publika víc trpěli právě přihlížející než účastníci, protože netušili, kam sahají. Razatně se s úkolem vypořádal soutěžící muž: rukou vybral pro jistotu celý obsah nádoby najednou – a tak spolu s výhrou v ruce držel i myšky…Myšky vzbudily pozdvižení a během večera se těšily velké oblibě: občas se někdo z přítomných pro bílé čilé stvoření nenápadně vrátil a položil ho tajně své kolegyni na klín nebo do kabelky…

Mezitím vším se samozřejmě jedlo, pilo a tančilo. A když už každý obdivoval taneční kreace Michaela Jacksona na plátně, byla by škoda zůstat pouze u pasivního obdivu. Proto se zájemci mohli něčemu z Jacksonova umění přiučit přímo na místě. Učitelé byli samozřejmě patřičně thrillerově namaskováni, ale to hosty neodradilo. Naopak – přilákalo.

„Jackson byl nápad, který vnikl u nás v Accoru, ale celková koncepce se vzešla z brainstormingu s agenturou OR-FEA, se kterou spolupracujeme už dva roky,“ přibližuje zrod kreativní podoby halloweenské akce Daniela Nová, obchodní a marketingová manažerka Accor Hotels. „Především celá dekorace včetně originálních nápadů pochází z agentury,“ dodává. Nešlo se nezeptat, zda i na pánských toaletách čekala na muže zakrvácená figurína mrtvoly podřezané oběti na stejně zakrvácených dlaždičkách. „Ne, tam nebyla, protože většinu našich klientů tvoří ženy,“ vysvětlila Daniela Nová, proč infarkt hrozil jen na dámských toaletách. „Toho, že by snad někdo z leknutí omdlel, jsme se opravdu nebáli, to věříme nehrozilo,“ s úsměvem bagatelizuje nebezpečí sympatická manažerka, která má svým šarmem a křehkostí na první pohled k drsným nápadům hodně daleko. Je pravda, že z toalet se čas od času ozýval hlučný smích. Všichni zkrátka leknutí ve zdraví přežili. Některé dámy tam dokonce trávily poměrně velkou část večírku, protože čekaly, kdo přijde, otevře dveře do kabinky a vzápětí z ní vyběhne s očima navrch hlavy a záchvatem smíchu. 

Halloween byla večírkem plným hororových nápadů, které byly přesně na té správné hranici. I přes dávku morbidity v ničem nepřesáhly hranici vkusu. Motivy zůstaly halloweenskými, nestaly se však nechutnými do krajnosti. Zároveň bylo znát, že se organizátoři nebáli lehce šokovat – zkrátka podařil se večírek příjemně jacksonovsky thrillerový.

Halloween

Komentáře

Reagovat na příspěvek

(email nebude zveřejněn)

 

Vyplňte následující slova bez mezery: No Spam

Upozorňujeme, že příspěvky obsahující vulgární výrazy, reklamu, či příspěvky nevztahující se k tématu mohou být smazány.